HET AVONTUUR VOOR VERTREK 

26-07-2021

Juli komt ten einde. Dat betekent dat het bijna zover is. Dan vertrek ik eindelijk richting Amerika. Maar wat ging er nu eigenlijk vooraf? Hoe kun je een jaar in het buitenland studeren en waarom heb ik nu voor Amerika gekozen? Lees het verder in deze post.

Het idee om op uitwisseling te gaan zit blijkbaar wel al even in mijn hoofd. Volgens mijn ouders spreek ik al over studeren in het buitenland van in mijn kleutertijd 😊. Dit zal wel een beetje overdreven zijn maar je snapt het punt wel. Zelf weet ik hier niet echt iets meer van maar het heeft zeker en vast zijn baan terug in mijn hoofd gevonden!

Mijn échte avontuur begon eigenlijk nog niet zo lang geleden. Ik was op zoek naar een nieuwe weg die ik kon inslaan. Een weg waarbij ik een stapje richting zelfstandigheid kon nemen. Iets waardoor ik mezelf beter en op een andere manier kon leren kennen en de wereld om me heen meteen ook.  

Ik vond heel toevallig een video op YouTube over een jongen die op uitwisseling was geweest in Amerika. Toen ik de video voor het eerst zag had ik dit plan nog niet voor ogen. Maar enkele jaren later toen ik dus op zoek was naar een nieuw avontuur, herinnerde ik mij deze video. Hij vertelde in de video over al zijn fantastische ervaringen daar. Na het herbekijken was ik helemaal verkocht. Zelf droom ik stiekem ook al even over de 'American Dream'. 

Na wat verder zoeken op YouTube en op blogs over andere uitwisselingsstudenten en hun verhalen ging ik op zoek naar organisaties om meer directe informatie te krijgen.

Het is erg belangrijk een organisatie te kiezen die bij je past. Dit heb ik gedaan door ze allemaal op een rijtje te zetten. Het werd me al snel duidelijk dat de klik met de organisatie WEP me het beste lag. Dit is natuurlijk mijn eigen ervaring, dit ligt voor iedereen anders. Als je zelf op uitwisseling wilt vertrekken raad ik je het ook zeker aan ALLE organisaties te bekijken, ook als je denkt 'dit klikt goed'. Je weet nooit wat je nog tegen komt 😉.

Eens ik genoeg informatie had verzameld, door online infosessies etc. te volgen, stelde ik het officieel voor aan mijn ouders. Ik had me voorgesteld dat er enkele bezwaren zouden komen, maar eigenlijk gingen ze er heel vlot in mee. Waarschijnlijk ook omdat ik er al wel een tijdje over aan het spreken was. Communication is the key people!

Enkele weken later schreef ik me in voor het schoolprogramma in de Verenigde Staten voor het schooljaar 2022-2023. Het was dus eigenlijk zo gepland dat ik een volledig jaar op uitwisseling ging na mijn schoolcarrière in België.

Maar wat bleek? Door een miscommunicatie was ik fout geïnformeerd. Omdat ik in januari geboren ben, zou ik op het moment van vertrek enkele maandjes te oud zijn om te mogen vertrekken op uitwisseling...

Na verdere opties bekeken te hebben samen met mijn ouders en de organisatie, heb ik me uiteindelijk opnieuw ingeschreven, maar dit keer voor een uitwisseling van een semester in het schooljaar 2021-2022. Voor het volgende schooljaar dus!

Ondanks de miscommunicatie was ik wel blij dat ik dit jaar nog kon vertrekken. Voor een semester weliswaar, maar ik kijk er enorm naar uit! Nu kan ik de hele experience beleven en toch afstuderen met mijn vrienden thuis!

Nadat deze beslissing gemaakt werd moest alles heel snel gaan. Ik had namelijk maar enkele dagen meer om alle papieren in te dienen, want de einddatum voor dit jaar was al heel gauw zicht!

Maar over de voorselecties, de tests en de grote procedures vertel ik jullie graag meer in mijn volgende post! 

Love,

Lotte D.M.

Maak een gratis website. Deze website werd gemaakt met Webnode. Maak jouw eigen website vandaag nog gratis! Begin