CITY TRIP NAAR NEW YORK

30-11-2021

Een dag waar iedereen in ons gastgezin al lang naar uitkeek! NEW YORK HERE WE COME! In deze blogpost iets anders: een geweldige reis naar de beroemde stad New York! Lees verder om meer te weten te komen over deze spannende reis!

Op de dag dat we moesten vertrekken moesten we eerst de pups naar de kennel brengen. De rest van de ochtend heb ik verder ingepakt. Omdat het woensdag was en we de dagen ervoor school hadden, had ik niet echt de tijd om alles in te pakken.

Rond 11 uur vertrokken we naar het vliegveld. Voordat we vertrokken hebben we geluncht in de Sky Lounge. Het was een vlucht van 6 uur, dus we moesten ervoor zorgen dat we genoeg aten.

En toen was het dan eindelijk tijd om te vertrekken: op het vliegtuig richting JFK airport New York!

In het vliegtuig werkte ik voor school en keek ik een heleboel films ;) (Lion King, Avatar, FRIENDS).

Aangekomen in JFK stapten we in een van die beroemde gele taxi's om naar ons hotel te rijden. Tijdens de rit flitsten veel films voorbij aan mijn ogen vanwege alle beroemde gebouwen die we passeerden. Dat voelde echt vreemd.

Toen we eenmaal bij het hotel aankwamen, was het bijna middernacht, dus bestelden we pizza voor een snelle maaltijd. Daarna was iedereen extreem moe en gingen we naar bed.

Dag 2 was een beetje rustiger. We hadden een goed ontbijt in het hotel. Nadien moesten we ons haasten om onze koetsrit door Central Park te halen. Gelukkig lag het hotel vlak naast het park en was het startpunt slechts een paar straten verderop.

Van de New York Zoo - van de film "Madagascar" - tot de FRIENDS-fontein, we hebben alle beroemde plaatsen gezien! Je kunt je niet voorstellen hoe groot Central Park eigenlijk is. We hebben er maar de helft van gezien en het kostte ons ongeveer 2 uur! Ik ben zelf een grote FRIENDS-fan, dus ik was erg blij om die fontein te zien :).

Na de koetsrit maakten we een boottocht rond de prachtige stad. We zijn (weer) langs veel beroemde gebouwen, bruggen gevaren en uiteindelijk zelfs langs het Vrijheidsbeeld. Dat was veel kleiner dan ik had verwacht! Maar het was nog steeds erg indrukwekkend om deze dame te zien die bijna iedereen op aarde kent.

De boottocht duurde ongeveer 2 en een half uur, wat ons voor een of andere reden erg moe maakte. We besloten naar het hotel te gaan en wat uit te rusten voordat we naar het verjaardagsdiner van Nana Rui vertrokken. Het was echt een chique restaurant. Het eten was zo lekker! Nooit in mijn leven had mijn mond zoiets geproefd ;).

Onze 3e dag in New York was de drukste. Na een snel ontbijt bij Starbucks stapten we in een uber richting Lower Manhattan om het 9/11 Memorial te bezoeken. Op de zijkanten van de zwembaden die werden gemaakt waar de Twin Towers stonden, stonden alle namen gegraveerd van de mensen die die dag stierven. Het was indrukwekkend en triest om zoveel namen te zien.

In het 9/11 museum hebben we veel geleerd over wat er die dag gebeurde. Er waren beschadigde brandweerwagens, aktetassen, schoenen enzovoort. Wat me echt binnen een seconde aan het huilen maakte, was de tentoonstelling waar alle foto's van de slachtoffers ophingen en nabestaanden verhalen over hen vertelden. Toen we uit het museum kwamen hadden we een kleine pauze nodig omdat het behoorlijk overweldigend was wat we zonet zagen.

Na een korte stop in het hotel namen we nog een uber en reden naar het MET-museum. Ons bezoek was kort maar het was geweldig! Het MET is een supergroot kunstmuseum met veel interessante werken. Als je ooit naar New York gaat, is dit absoluut iets wat je moet bezoeken!

We hadden maar een uur voor de MET omdat we lunchplannen hadden in een sushi-restaurant. En als ik zeg dat dit de beste sushi was die ik ooit heb gehad, dan meen ik het! Het leuke van die plek was dat het pal naast Times Square lag.

En dat was meteen onze volgende halte: Times Square! We namen heel veel foto's, genoten van het uitzicht en winkelden wat. Maar niet te lang want we hadden nog een hele agenda voor de boeg.

Na een tijdje besloten we terug te gaan naar het hotel om te chillen voordat we naar de Bronx gingen. Daar zag ik mijn allereerste honkbalwedstrijd. Go Yankees!

Bij terugkeer van de wedstrijd gingen we opnieuw naar Times Square om het 's nachts te zien. Dat was zo overweldigend mooi! Volledig anders dan wanneer je het bij daglicht ziet. We aten in Olives Garden vlak naast Times Square, dus we hadden daar nog steeds een prachtig uitzicht. Na een lange dag was het tijd om terug te keren naar het hotel om voldoende uit te rusten voor onze laatste dag in New York.

Voor die laatste dag in New York besloten we te ontbijten in de buurt van de Magnolia Bakery, waar Marti heel graag naartoe wilde. We aten bij Le Pain Quotidien, waar ze heel veel Belgische dingen hebben! Een perfect ontbijt om de dag mee te beginnen.

Daarna zijn we helemaal naar het Empire State Building gewandeld. Dat kostte ons ongeveer een half uur. Een goede ochtendwandeling ;). En ja hoor, we zijn het gebouw binnengeweest! Nog een geweldig uitzicht op de skyline van New York! Ik heb mijn ouders gebeld om het ze te laten zien, want het was zo ongelooflijk! Ik hoop echt dat we op een dag hier samen met mijn familie kunnen komen. Toen we het gebouw verlieten was het lunchtijd dus aten we op weg naar het hotel. Daar zijn we tot de avond gebleven, omdat we zo moe waren van alle geweldige ervaringen die we hadden.

's Avonds gingen we weer naar buiten om een ​​ander gebouw binnen te gaan, waar ik de naam een ​​beetje vergeten ben ... Een andere skyline maar nu 's nachts! We aten ons diner in een klein restaurant dat bekend staat om zijn hamburgers, en zo kwam de laatste dag ten einde.

Dat was mijn ongelooflijk geweldige ervaring in New York City! Ik ben mijn gastgezin erg dankbaar dat ze me daarheen hebben gebracht!

Liefs,

Lotte

Maak een gratis website. Deze website werd gemaakt met Webnode. Maak jouw eigen website vandaag nog gratis! Begin