Feestdagen in Californië

04-01-2022

Het is weer de tijd van het jaar, de boom is versierd en de jolige muziek staat aan. Het is weer kerstmis! In de verte hoor je ook het vuurwerk al knallen, want nieuwjaar staat ook al voor de deur! Lees verder om te weten te komen hoe mijn feestdagen verliepen.

Begin December haalden we de kerstboom in huis om in de kerstsfeer te geraken. Het was een gezinsuitstapje, met z'n allen naar Wallmart om de boom te halen. Eenmaal terug thuis zette we hem op en begon het decoreren van de boom. Michelle had een 'ornament' gemaakt met alle namen van onze host familie op. Zo hebben ik en Laura er elk ook een gekregen met Kerstmis als souvenir.

Amerikanen gaan all out tijdens Kerst. Iedereen versiert de buitenkant van hun huis met lichtjes. Om nog meer in de stemming te komen gingen Brenna, Laura en ik geregeld op road trip, lichtjes kijken. We kwamen de gekste dingen tegen en konden elkaar op die manier ook beter leren kennen.

Op Kerstavond zijn we uit gaan eten; Mexicaans. Very American dus :) Maar het was wel lekker! We zitten hier natuurlijk op de grens met Mexico, dus je vindt hier erg veel Mexicaans eten.

De volgende ochtend, op kerstdag dus, werden we vroeg wakker om samen de pakjes onder de boom te openen. En dat waren er veel! Ik heb onder andere de senior hoodie van de school, een pyjama, gekregen.

Verder zijn we nog 's avonds naar de ouders van Michelle in Newport gegaan om daar ons Kerstmaal te hebben. We aten zelfgemaakte lasagne, een traditie in de familie aangezien haar mama van Italië komt. Ook daar opende we nog pakjes.

Op de laatste dag van het jaar zijn we naar het 'Aquarium of the Pacific' geweest. En 's avonds zijn ik en Laura nog naar de cinema geweest.

Nieuw jaar vieren ze blijkbaar niet overal even hard, want ze gingen nog voor het 12u was al naar bed. Ik heb dan samen met een andere exchange student uit Belgie die in de VS zit gebeld om toch een beetje samen nieuwjaar te vieren. Zo hebben we het toch nog gezellig gemaakt en terwijl bijgepraat over al onze avonturen.

Bij deze wens jullie allemaal een fijn nieuwjaar toe!

Maak een gratis website. Deze website werd gemaakt met Webnode. Maak jouw eigen website vandaag nog gratis! Begin