High School in de VS

23-12-2021

Want daar gaat het natuurlijk grotendeels wel om; de High School experience. Hoe zijn scholen in België anders dan in de VS, en hoe stel ik het nu op school? Lees verder om meer te weten te komen.

Zoals in de vorige blog gezegd geweest, ben ik dus van gastgezin veranderd. Niet alleen van gastgezin, ook van school. Omdat dat natuurlijk veel beter uitkwam, op die manier moest ik geen half uur rijden om naar school te gaan. Ik ben van TesoroHigh School naar San Clemente High School veranderd. Binnen de 2 scholen is er ook een erg groot verschil, al lijken ze natuurlijk wel meer op elkaar dan de school in België.

Even een leuk weetje: de nieuwe school is dus vlak naast het strand! Meer hierover in de volgende blog :).

Enkele dingen waar ik tegen ben gelopen sinds ik hier ben is bijvoorbeeld dat je hier veel meer mensen leert kennen. Je bent daarom niet meteen de beste vrienden, maar je hebt altijd wel iemand om mee te praten. In België heb je natuurlijk 1 klas, waar je elk vak samen mee volgt. Je leert elkaar dan natuurlijk wel erg goed kennen, maar je kent de rest van de school niet zo. Ik denk dat dat bijvoorbeeld wel een voordeel geeft hier in de VS, zo word je verplicht je meer open te stellen tegenoverelkaar.

In tegenstelling met scholen in België heb je in de VS voor elk vak dus een andere klas. Dat komt omdat ze in de VS hun eigen lessenrooster kunnen opstellen, je volgt dus met andere woorden je eigen samenstelling en gaat niet een bepaalde richting in (zoals humane wetenschappen, talen, economie,...).

Net zoals in de films hebben we hier lange gangen met lockers. Ik ben er ondertussen best gewend aan geraakt, maar ik kan mij nog herinneren dat ik er erg van onder de indruk was in het begin. En natuurlijk niet te vergeten: de gele schoolbus. Heb ik zelf niet moeten nemen, maar ze rijden hier wel rond.

De meeste seniors rijden namelijk naar school met de auto. Zij mogen al rijden vanaf hun 16 jaar. Ik vond het zelf best eng om in de auto te stappen met een minderjarige. Maar net zoals met de meeste dingen is het ondertussen zo gewoon geworden dat ik niet kan wachten om zelf mijn rijbewijs te halen om mezelf naar plaatsen te brengen. Ik rijd dus naar school samen met mijn 2 gastzussen, met Brenna die rijdt.

Nog een erg groot verschil hier op school is dat je hier de 'school spirit' veel meer voelt dan in België. Dat komt vooral door de vele sporten en clubs die door de school worden georganiseerd. Ik heb het gevoel dat iedereen op die manier een soort 'samenhorigheidsgevoel' heeft, en dat zorgt natuurlijk voor een goede sfeer op school. Ik vind dat ze in scholen in België misschien ook zoiets moeten organiseren, want dat 'samenhorigheidsgevoel' ontbreekt af en toe wel, of het is/wordt anders gebruikt dan in de VS.

Al is de 'school spirit' in Amerika veel meer aanwezig, ik heb wel het gevoel dat ik in België een beter leerstofpakket krijg. Ik heb namelijk erg veel leerstof die seniors (laatstejaarsstudenten) nu krijgen, vorig jaar al gezien.

Lunch krijg je hier op school gratis, zolang je een fruitje of drankje erbij neemt. Er zijn voldoende opties zodat iedereen wel iets kan vinden. Van pizzastukken tot chicken sandwiches, valt allemaal te verkrijgen in de cafetaria. Al neem ik vaak mijn eigen lunch mee, die net iets gezonder is, de lunch op school vind ik ook best lekker!

Kledij op school is ook heel anders in de VS. Ze komen hier, niet bij wijze van spreken, erg letterlijk in hun pyjama naar school. In België kleedt iedereen zich best 'chique'/'casual' aan om naar school te gaan. Dat is hier dus niet het geval. Veel meer laid back, zo comfy mogelijk. Dat vond ik in het begin best raar, maar ondertussen kleed ik mij ook gewoon comfy naar school. Niet met de pyjama broek, maar toch zo comfortabel mogelijk :).

Nog iets dat wij in België helemaal niet hebben is het groeten van de vlag. Elke ochtend staan we recht met onze rechterhand op de borst en zeggen we de 'pledge of allegience':

"I pledge allegiance to the Flag of the United States of America, and to the Republic for which it stands, one Nation under God, indivisible, with liberty and justice for all."

Als je meer wilt weten over de pledge of allegience raad ik je aan het eens te Google-en. Is nogal moeilijk zomaar uit te leggen ;)

Het heeft even geduurd voor ik alle woorden kende, maar omdat je dit dus elke dag doet was ik het snel gewoon.

Dit zijn natuurlijk maar enkele voorbeelden van verschillen, maar deze vielen mij het meeste op. Wil je iets meer weten over een bepaald onderwerp, laat het mij gerust weten via een berichtje! Ik beantwoord alles graag!

Volgende week een erg leuke blog, want het is weer aftellen naar Kerstmis!
Fijne feestdagen allemaal! 

Maak een gratis website. Deze website werd gemaakt met Webnode. Maak jouw eigen website vandaag nog gratis! Begin